BeWust Diëtistenpraktijk

 

 Diëtistenpraktijk Bettina Wiersma

 

Mijn naam is Bettina Wiersma, geboren op 21 januari 1961. Na het Atheneum ben ik Voeding en Diëtetiek (HBO)  in Heerlen (Wachtendonk)  gaan studeren en in 1983 heb ik mijn diploma gehaald.     

Het jaar erna ben ik samen met mijn man Joop (Satyakama) een eigen bedrijf begonnen in witgoed, service en huishoudelijke artikelen.  Dit hebben we met veel plezier gedaan tot en met 31 december 2010. Joop was naast de zaak al bezig als Yoga docent in ons eigen Yogacentrum. Ik kreeg tijdens de zomer van 2010 de vraag of ik weer terug wilde in mijn eigen vakgebied en in juli ben ik gestart met een herintreders opleiding. Per 1 november 2010 ben ik bij een dietistenpraktijk begonnen en ondertussen heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van cliënten met overgewicht, diabetes, hoge bloeddruk, eetproblemen en andere dieet adviezen. Met ingang van April 2012 heb ik mijn eigen praktijk opgestart.

 

 

Het is een uitdaging om samen met een cliënt de motivatie te vinden om een
gedragsverandering te krijgen in o.a. eetpatroon, leefstijl,  beweging enz. Dit gaat altijd in overleg met de cliënt. Ik zorg voor een persoonlijke, professionele begeleiding op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. 
Wat is gezond en wat niet, hoe zorgen we dat we voldoende voedingsstoffen, vitamines en mineralen binnen krijgen?  Wat doet goede voeding voor mijn lichaam in de meest brede zin? Hoe verander ik bepaalde verkeerde gewoontes, hoe pak ik emotie eten aan?  Hoe kan ik bepaalde gezondheids- klachten met voeding aanpakken? Tevens kunnen cliënten bij mij terecht voor vegetarische en veganistische voedingsadviezen, al dan niet in combinatie met Yoga. Om de gezondheid te bevorderen besteed ik ook aandacht aan de relatie beweging en voeding. Ik zie veel in een multi-disciplinaire aanpak.   

 

                                                                 
Een verandering aanbrengen, op welk gebied dan ook, kost moeite en tijd. Ik als
diëtist neem met U de tijd zodat U stap voor stap de verandering kunt bewerkstelligen. Ik bied de ondersteuning daar waar U het nodig hebt. Ieder voedings-dieetadvies is dan ook op maat voor U gemaakt.

 

 

  Waarvoor kunt U bij mij terecht?

 

– Algemene diëtetiek (gewichts beheersing)

– Vragen over gezonde volwaardige  voeding en productkeuze

– Begeleiding bij verandering van eetgewoonten

– Voeding / dieet bij ziekten en aandoeningen

– Vegetarische en veganistische voeding

– Voeding in relatie met Yoga

– Voeding bij herstel na ziekte

 

 

Ik ben kwaliteit geregistreerd diëtist en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici onder nummer: 59913384989. Om deze registratie te behouden zal ik cursussen moeten blijven volgen zodat mijn deskundigheid gewaarborgd blijft.

 

Voor advies en behandeling werk ik op afspraak.     

U kunt mij telefonisch bereiken op tel:  045 205 89 09 (dinsdag t/m donderdag 8.30-17.00) of stuur een mail naar bettina@bewust.biz 

Wilt U meer informatie neem dan gerust contact met mij op zodat we samen kunnen kijken wat ik voor U kan betekenen en wat U van mij verwacht.

Neem ook een een kijkje op ook mijn eigen website.  www.bewust.biz