Even voorstellen

 Met trots wil ik jullie hier mijn team voorstellen

 

 

Satyakama (Joop) Wiersma (21-05-1962) Satyakama is de spirituele naam die ik van mijn meester, Sukadev, gekregen heb. Satyakama betekent “zoekend naar waarheid”. (lijfspreuk: Wijsheid groeit waar het Licht de duisternis verdrijft)

Mijn eigen Yogalessen zijn begonnen bij Sammy Magno, later ben ik in de ashrams van Yoga Vidya onderwezen door o.a. Sukadev Bretz (spiritueel leider van de Ashram in Bad Meinberg), Swami Nirgunananda, Shivakami Bretz, Leela Mata (een meesteres uit India) Chandra Cohen (Professor in Vedanta aan de Universiteit van New York)) en Yogi Hari (Yogameester, meester in Nada-yoga en zanger). 

 

Het opleidings-traject had een duur van ruim 6 jaar met daarin 2000 les eenheden (ter vergelijk, een Nederlandse opleiding heeft ongeveer 250 les eenheden) Ik heb mij gespecialiseerd in Bhakti (Yoga van de overgave en devotie), Jnāna Yoga (Yoga filosofie) en specifiek in Anatomie en Yogatherapie.

 

In Maart 2009, begon ik dit Yogacentrum . In mijn lessen gebruik ik, buiten de kern van Hatha Yoga, veel mantra’s, Nada Yoga (yoga van de klanken) en Bhakti elementen. Ik probeer mijn lessen traditioneel te houden waarbij de energie van een les bepaalt waarheen hij gaat en niet alleen ik als leraar.

 

In September 2013, ben ik ingewijd en geautoriseerd om Mantra-inwijdingen en spirituele naamgevingen in de Guru-Parampara van Swami Sivananda uit te voeren.

Ik ben lid van de B.Y.V. (Berufsverband Yoga Vidya) en daarmee lid van de Europese Yoga Unie.

 

Buiten mijn werk als Yogaleraar ben ik klanktherapeut en geef klankmassages.

 


Govinda (John) Meijers Mijn rechterhand in dit Yogacentrum. Govinda heeft in zijn lange meditatie geschiedenis al diepe ervaringen gemaakt. Een liefdevol mens die voor de leerlingen klaar staat.

Govinda heeft Augustus 2016 zijn Yoga leraar opleiding afgerond in de Ashram van Yoga Vidya in Bad Meinberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Prema Shakti (Lieke) Schroijen: Prema Shakti betekent “de kracht van liefde”. Dat is wie ze is en dat is zoals ze haar lessen geeft. Gedragen, aandachtig en vol overtuiging. De manier van haar “yoga beleving” is een inspiratie voor haar leerlingen. Prema Shakti heeft Augustus 2016 haar Yoga leraar opleiding afgerond in de Ashram van Yoga Vidya in Bad Meinberg en geeft de lessen op maandagavond. 

Meer lessen van haar zullen zeker volgen. Prema Shakti is een drijvende kracht in dit Yogacentrum en heeft m.i.v. 1 januari 2018 de dagelijkse leiding.

 

Prema Shakti omschrijven in 3 woorden?     Puur – Echt – Liefdevol

 

Warm aanbevolen!

 

In oktober 2012 ben ik begonnen met yoga bij Satyakama Yoga. Na een aantal jaar les gevolgd te hebben, ben ik mij verder gaan verdiepen in de yoga. In augustus 2016 heb ik de opleiding voor yogadocente afgerond in de ashram van Yoga Vidya te Bad Meinberg. Ik ben opgeleid in de traditie van Swami Sivananda, een integrale vorm van yoga (voor meer info, zie: https://www.satyakama-yoga.nl/sivananda-integrale-yoga/).  

 

Yoga betekent voor mij niet alleen het uitvoeren van stellingen (asana’s), maar het streven naar bewust leven. Het in harmonie    brengen van lichaam, geest en energie. Een van de mooie dingen aan yoga is dat het voor iedereen is! Of je nu jong of oud bent, man of vrouw, wel of niet lenig: yoga helpt iedereen beter in zijn/haar vel te zitten en je bewust te worden van wie je bent. Belangrijk is het om je yoga te verbinden met je dagelijkse leven. In alles wat je doet en wat je bent. Dit geeft rust, positieve gedachten en een positief gevoel.

 

In februari 2017 heb ik bij Yoga Vidya een verdiepende cursus Yoga en overgewicht gevolgd. Daarnaast heb ik in juli 2017 een vervolgopleiding gevolgd voor coaching gesprekken (op spirituele basis). Naast mijn yoga opleiding heb ik tevens een opleiding gewichtsconsulente gevolgd (geregistreerd bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland) en ben ik ook werkzaam bij BeWust Diëtistenpraktijk (voor meer info, zie: https://www.bewust.biz/). Hiermee probeer ik de verbinding te zoeken tussen allerlei facetten die belangrijk zijn in het leven, zowel lichamelijk (voeding, beweging) als ook geestelijk (gedachten, emoties).

 

Met liefde en zorg is er leven.

With love and care there is life.

 

 

 

Jayānī (Janine) Wiersma: Jayānī betekent “Zij die overwint” en deed haar opleiding, Ayur-Yoga (combinatie tussen Yoga en Ayurveda), in Rishikesh, India. Ze heeft bij Satyakama Yoga al verschillende lessen vervangen en leidt als vaste kracht de maandagochtend les. Jayānī is een geweldige aanwinst voor het Satyakama Team, haar warmte en aandacht zullen zeker iedereen aanspreken.