Even voorstellen

 

 

Satyakama (Joop) Wiersma (21-05-1962) Satyakama is de spirituele naam die ik van mijn meester, Sukadev, gekregen heb. Satyakama betekent “zoekend naar waarheid”. (lijfspreuk: Wijsheid groeit waar het Licht de duisternis verdrijft)

Mijn eigen Yogalessen zijn begonnen bij Sammy Magno, later ben ik in de ashrams van Yoga Vidya onderwezen door o.a. Sukadev Bretz (spiritueel leider van de Ashram in Bad Meinberg), Swami Nirgunananda, Shivakami Bretz, Leela Mata (een meesteres uit India) Chandra Cohen (Professor in Vedanta aan de Universiteit van New York)) en Yogi Hari (Yogameester, meester in Nada-yoga en zanger). 

 

Het opleidings-traject had een duur van ruim 6 jaar met daarin 2000 les eenheden (ter vergelijk, een Nederlandse opleiding heeft ongeveer 250 les eenheden) Ik heb mij gespecialiseerd in Bhakti (Yoga van de overgave en devotie), Jnāna Yoga (Yoga filosofie) en specifiek in Anatomie en Yogatherapie.

 

In Maart 2009, begon ik dit Yogacentrum . In mijn lessen gebruik ik, buiten de kern van Hatha Yoga, veel mantra’s, Nada Yoga (yoga van de klanken) en Bhakti elementen. Ik probeer mijn lessen traditioneel te houden waarbij de energie van een les bepaalt waarheen hij gaat en niet alleen ik als leraar.

 

In September 2013, ben ik ingewijd en geautoriseerd om Mantra-inwijdingen en spirituele naamgevingen in de Guru-Parampara van Swami Sivananda uit te voeren.

Ik ben lid van de B.Y.V. (Berufsverband Yoga Vidya) en daarmee lid van de Europese Yoga Unie.

 

Buiten mijn werk als Yogaleraar ben ik klanktherapeut en geef klankmassages.

 

 

 

 

 

 

 

Jayānī (Janine) Wiersma: Jayānī betekent “Zij die overwint” en deed haar opleiding, Ayur-Yoga (combinatie tussen Yoga en Ayurveda), in Rishikesh, India. Ze heeft bij Satyakama Yoga al verschillende lessen vervangen en leidt als vaste kracht de maandagochtend les. Jayānī is een geweldige aanwinst voor het Satyakama Team, haar warmte en aandacht zullen zeker iedereen aanspreken.