Bad Meinberg – Yoga Vidya

Donderdag 22 april vertrok een tweede lichting mensen van ‘ons’ yogacentrum Satyakama naar Vidya Yoga in Bad Meinberg, een 5-tal ‘oude rotten’ en vier ‘groentjes’ / nieuwelingen.

 

De reis ernaartoe verliep voorspoedig: alle lof aan de chauffeurs: Bettina, Joop en John.

De beschermengeltjes werden onderweg even getest en op scherp gezet toen een ree plots voor één van onze auto’s besloot over te steken. De engeltjes bleken alert en stevig op onze schouders te zitten. Een goed omen.

En ook de weergoden waren ons goed gezind. Het weer bleef het hele weekend voortreffelijk. Wat wil een mens meer?!

We hadden het blijkbaar allemaal verdiend!!!

 

Na een tussenstop kwamen we in de namiddag aan.

Na wat formaliteiten, kamerindeling, beddengoed uitdelen, koffer wegbrengen e.d. leidde Joop ons rond door het gebouw.

Om 18.00 uur aten we gezellig samen in de eetzaal, daarna even met zijn allen naar het winkeltje voor wat hebbedingetjes en om 20.00 uur deden we voor het eerst mee aan de Satsang.

We bleken geluk te hebben dat er die avond tevens een Homa (vuurceremonie) plaats vond. Een indrukwekkende en mooie ervaring!!!

 

Op vrijdag liep de wekker vroeg af. Voor 6.00 uur stond een uur Pranayama gepland, daarna om 7.00 uur Satsang, 9.15 uur yoga enz. enz. Kortom: Joop had zorg gedragen voor een heel dagprogramma met in de middaguren samen wandelen en een ‘terrasje pikken’ in Bad Meinberg.

Rond 17.00 uur arriveerde Kayleigh na vier uur treinen vanuit Bonn en ook haar beschermengeltje had gewaakt.

Die avond werd het heeeeeeeel gezellig na de Satsang op de 12 persoons ‘meidenslaap- zaal’.

 

De zaterdag hoefden we niet zo vroeg op. We startten ‘pas’ om 7.00 uur en mochten kiezen tussen de Satsang of een wandeling in stilte.

Verder stond het iedereen die dag vrij deel te nemen aan die dingen die hij / zij wilde. Joop organiseerde voor die middag een tweede terrasje pikken en de excursie na de Externsteine. (Hij en Bettina waren gevraagd cursist te spelen bij de yoga-leraren-examens die ’s middags plaats hadden.)

 

Tijdens de zaterdagavondsatsang hebben we opgetreden.

We zongen Asatoma dusdanig dat de mensen in de zaal zeer onder de indruk waren en zelfs applaudisseerdem na afloop. Iets dat niet gebruikelijk is, hoorden we achteraf.

Ook de volgende dag kregen we veel positieve reacties van mensen.

 

Zondag vertrokken we even na 12.00 uur, Kayleigh terug naar Bonn en wij richting Kerkrade. De terugreis met tussenstop (nee, niet bij MacDonald!) verliep goed en rustig.

Na een korte evaluatie in het yogacentrum sloten we het weekend gezellig af met een terrasje in Chevremont.

 

Uiteraard is er in deze dagen veel meer gebeurd. Zo wel wat activiteiten aangaat als ook wat er ‘in’ elk van ons gebeurde. Dat laatste stuk is moeilijker te beschrijven en heel individueel.

Voor wat mij betreft: ik heb genoten van het zingen, het samen-zijn met de groep; ik leer steeds meer en beter in de het ‘yoga-bewustzijn’ te leven (en zie ik me ook herhaaldelijk de fout in gaan) en ik besef steeds meer dat met dat ‘nieuwe weten’ een stuk andere en nieuwe verantwoordelijkheid gepaard gaat waar ik mee mag gaan werken. En mij helpt het in mijn ontwikkeling plekken als Bad Meinberg op te zoeken.

 

Voor eventuele twijfelaars: ga gewoon een keertje mee en ervaar de ´Wonne´!

 

En voor mijn reisgenoten: dank jullie wel voor het fijne weekend en de rijke ervaring!

 

 

Marjo Cremers