Bad Meinberg mei 2014

 

Na al een geruime tijd “een-keer-mee-naar-Bad Meinberg” in gedachte te hebben gehad kwam het er deze keer wél van om me aan te melden. Joop’s eerste mailtje was gelijk schrikken: een overzicht hoe het dagverloop is in de ashram.  Pfffffffffffff……….. : 05.00 uur starten met de Homa (vuurceremonie)……???  
Maar al snel werd duidelijk dat het geen verplichting is en je ook later mag instromen bv. bij de 1e satsang om 07.00 uur. Op donderdag 22 mei is het dan zover, om 10.00 uur vertrek bij het yogacentrum. Joop, John, Anja, Marianne en ondergetekende in de Satyakama-bus. Eva en Astrid zouden later op eigen gelegenheid volgen. Na een gezellige en voorspoedige rit is onze eerste stop in Bad Meinberg niet de ashram maar een “Kaffee und Kuchen-stop”bij Schauinsland………….. een absolúte aanrader ?  ! Voorzien van de nodige calorieën daarna inchecken in Yogahaus Yoga Vidya.
   

 


De eerste indruk is alsof je de hal van een hotel in het verre Oosten binnenloopt; wat voor mij direct een “thuiskom-effect”heeft. Héérlijk !  

 

Onze vierpersoonskamer is ruim. licht en schoon. Afgesproken is om de eerste dag gezamenlijk op pad te gaan. We beginnen ’s middags met een rondleiding door het grote complex. Wat een wirwar van gangen, kamers, ruimtes, zalen………………. Om 18 uur is het etenstijd en worden we verwend met een heerlijk en erg uitgebreid buffet!

Na het eten om 19.00 uur onze (mijn) eerste satsang. Een fijne ervaring die veel warmte, verbondenheid en positiviteit  uitstraalt. Na afloop van de satsang ga ik met Satyakama en Govinda naar het naastgelegen Seminarhaus Shanti voor een meditatie. Op de vierde etage van Haus Shanti is het klooster gedeelte gevestigd. Een ware oase, een zee van stilte en rust. Een plaats waar ik dan ook gelijk mijn favoriete plek vind voor dit weekend.
Alleen al het uitzicht doet je al het andere vergeten…………
   

 

 

 

Voor de volgende ochtend word afgesproken om om 07.00u aanwezig te zijn bij de ochtend satsang. Daarna is er gelegenheid tot het volgen van yoga-lessen op diverse niveau’s.  Er word een erg uitgebreid programma aangeboden, echt voor ieder wat wils. Na de brunch is er ruimte voor een excursie (vrijdag openlucht museum, zaterdag wandeling in de omgeving) Ondanks het terugschakelen van de 4e versnelling naar de 1e vliegt het weekend voorbij en voordat we het weten staan we zondagmiddag uit te checken. De terugreis verloopt voorspoedig en een kleine 3 uurtjes later staan we weer op ons beginpunt bij het yogacentrum in Kerkrade.
Anita


“Pas als je de controle loslaat, kan de magie van het leven zich beginnen te openbaren”
(Martine Verhasselt)