Verslag Dunja

 

Verslag van Bad Meinberg

 

Op donderdag 5 november zijn we ( Satyakama, Govinda, Lieke, Elly, Edi, Irma, Lisanne,Mahavira en ik) vertrokken naar het yogacentrum van Yoga Vidya in Bad Meinberg. Ik had me er al een hele lange tijd intens op verheugd en nu was het dan eindelijk zo ver.

De donderdag was vooral een dag van loslaten. Het thuisfront achter me laten en zonder schuldgevoel genieten van “mijn” weekend. Het moest zo zijn dat ik met mijn telefoon geen contact kon leggen met thuis…dat besef zorgde voor de eerste tranen maar het bleek achteraf het beste wat me kon gebeuren. (En dankzij Govinda en Satyakama kon ik toch dagelijks heel even de stemmen van mijn lieverds horen.)

De donderdag was ook de dag van aankomen….aankomen in de groep, in het yoga centrum…..aankomen bij mezelf. 

We hebben koffie en taart gehad, een introductie/samenzijn met onze groep, de eerste heerlijke maaltijd in de eetzaal en de eerste puja-satsang inclusief lichtceremonie en spirituele naamgeving. Heel veel indrukken, heel veel gedachten en vooral heel veel gevoelens. Ik was waar ik wilde zijn de komende dagen en met een glimlach op mijn gezicht ben ik boven in het stapelbed op de kamer met lieve Lieke, Elly en Edi in slaap gevallen.

 

De vrijdag begon met het ochtendzwijgen….een bijzondere gewaarwording. Om 6u gingen we naar de ochtendmeditatie in Shivalaya (klooster). Een warme ruimte in het donker van de ochtend…kan met woorden niet uitdrukken wat er door me heen ging. Aansluitend hebben we de satsang in de grote Shivananda-zaal gevolgd met als boodschap : vandaag beoefen je Yoga….vandaag….niet gisteren en beslist niet morgen….vandaag ! 

Om 9u zijn we met onze groep terug gegaan naar Shivalaya om het Om tryambakam te zingen….een eerste persoonlijke ervaring…

Om 11u mochten we genieten van het overheerlijke ontbijt waarna we een kleine wandeling hebben gemaakt. 

Na het ontbijt konden we Janine en Math verwelkomen die na een veilige rit nu ook deel uitmaakten van onze groep.

Om 14u hadden we de eer om een persoonlijke voordracht van Sukadev bij te wonen. In de stilte vooraf werd ik al door een intense lichtstroom geraakt en de energie van Sukadev deed de rest. De voordracht ging over yoga in de moderne wereld. Wijze woorden over wat onze rol, onze functie is in het hier en nu. Een bijzondere energie, een bijzonder contact.

Ik voelde een enorme verbondenheid met de groep, een terugkerende behoefte om iedereen te knuffelen, elkaars handen vast te houden… Een liefde die ik wilde delen maar die me ook verdrietig maakte…snel even Govinda vragen om met het thuisfront te bellen 😉

Om 16.30u heb ik met Govinda, Elly en Lieke een les rugyoga gevolgd. Zalig om ook even fysiek yoga te beoefenen. Er is voor iedereen wel wat. Zie nog de ogen van Irma voor me… Een stralen van oor tot oor – na haar mindfulness yogales en nog een andere fysieke yogales.

Na het avondeten hebben we een ruimte gezocht om als groep even bij elkaar te kunnen zijn. Satyakama gaf een  geleidemeditatie waarin hij ons meenam in de energieoverdracht van zijn spirituele leermeesters naar hem en uiteindelijk naar ons. Zo voelde het althans voor mij. En een tweede, heel intense maar oh zo mooie ervaring was het gevolg 🙂

Na een “spannende” nachtwandeling en een afsluitend theedrinken zijn we ons bed ingedoken. In mijn dagboek deze dag afgesloten met de woorden : wat een dag, wat een dag!

 

Op zaterdagochtend voelde ik mij een bevoorrecht en dankbaar mens…hoopte op een vreedzame en wederom liefdevolle dag…op een plek waar ik de tijd de tijd kon laten zijn…..

Met Satyakama, Elly, Lieke en Edi om 6u weer naar de ochtendmeditatie gegaan. Deze bleek met name voor Lieke een zeer bijzondere……

Zaterdag was zó een speciale dag…vol gebeurtenissen, vol ervaringen, vol emoties. 

De lange,uitgebreide wandeling die ik met Satyakama, Govinda en Elly mocht maken zal ik voor altijd koesteren. Weer een intense verbondenheid…met ons 4tjes, met de natuur…met mijn Zelf.

Lisanne, Math, Irma, Edi en Janine zijn naar Detmold gegaan en uiteindelijk kwamen we elkaar in Bad Meinberg weer tegen voor koffie en taart. 🙂

Na het avondeten zijn we eerst naar het mantra-zingen gegaan gevolgd door een speciale satsang….wederom een mooie ervaring en belangrijke inzichten mogen ontvangen. 

“Als geloven weten wordt is niets meer hetzelfde” …..

 

Zondag morgen eerst naar de ochtendmeditatie gegaan, aansluitend naar de satsang gevolgd door een heerlijke koffie in café Maya en een kleine wandeling.

De satsang werd gehouden door Sukadev en hij gaf ons mee dat leven drama is…maar dat je alleen maar dat op je bordje krijgt wat je aankunt…niet meer maar ook niet minder!

Na de satsang zijn we nog met een kleine groep naar Shivalaya gegaan om het Om tryambakam te zingen. Dit werd een laatste, bijzondere ervaring voor mij…. 🙂 en een hele speciale ook voor Govinda…

Na het opruimen van onze kamers (grote dank aan Edi die het meeste had gedaan ) en nog een keer genieten van een heerlijk ontbijt zijn we om 12u vertrokken naar huis.

Ook deze reis was bijzonder….afscheid nemen van een geweldig weekend en bijzondere mensen…en aankomen, weer aarden, thuis bij mijn lieverds.

 

Het was een weekend vol superlatieven!

Bedankt voor ALLES!!! en IEDEREEN!!!